Bekijk hier onze nieuwe Nederlandse wijnen Wouws Wit Klik hier en Harella rosé Klik hier en Smalle Beek Klik hier
"Wijn is onze passie, al tien generaties lang. Als familie beoefenen wij wijnbouw niet als bedrijf, maar het is ons leven. Sinds 2008 werken wij uitsluitend biologisch, volgens de strengste richtlijnen van ecologische wijnbouw."
Stefan, Pascal en Heidi OberhoferDe familie is oorspronkelijk afkomstig van Tramin (Zuid-Tirol). Een deel van hun wijnhellingen is als ‘Oudste Wijngaard Werelderfgoed Unesco’ geclassificeerd en bevat druivenstokken van meer dan 400 jaar oud. Bijna 250 jaar later legden de huidige eigenaren, het echtpaar Stefan en Heidi Oberhofer, de basis voor een succesvolle wijnproductie door de wijngaarden van hun wederzijdse ouders, gelegen op de zuidelijke Pfalz wijnroute, samen te voegen tot een gemeenschappelijk wijngoed: de Oberhofer-wijngaard in Edesheim, zoals deze nu is.
Het bedrijf behoort tot de top honderd wijnhuizen van heel Duitsland en verbouwt en verwerkt haar druiven sinds 2008 op strikt biologische wijze. Bijzonder is verder dat bij Weingut Oberhofer heel veel verschillende soorten druiven worden verbouwd.
De keuze voor biologische wijnbouw is van grote invloed omdat aan strenge eisen voldaan moet worden. Er wordt niet gesproeid met chemische middelen en er is sprake van veel handarbeid. Het risico op mislukte gewassen en een veel lagere opbrengst wordt bewust aanvaard. Dit alles wordt met veel enthousiasme en overtuiging gedaan omdat hierdoor onbelaste druiven worden geoogst voor betere wijn.
Wanneer het werk in de kelder begint, wordt het stiller. Maar niet minder spannend. Immers de ontwikkeling van de wijnen wordt eveneens door hun telkens weer als een uitdagend traject opgevat. De vreugde van de klanten in hun wijnen wordt als de grootste beloning beschouwd. Daar is de kelder een heel wezenlijk onderdeel van.